Reteta dovleac ghinda umplut cu salata de quinoa – dietetica
Dovleac ghinda umplut cu salata de quinoa
Ingrediente pentru 8 portii:
-4 dovleci ghinda – taiati in jumatate otet balsamic -1 lingura ulei de masline -1 ceapa – tocata marunt (aprox. 3 linguri) -2 catei de usturoi -1 lingurita mustar Dijon -3 linguri zeama de lamaie -260 gr quinoa fiarta -200 gr spanac – taiat marunt -o legatura patrunjel- tocat -1 mar – taiat cubulete -27 gr nuci pecan coapte – tocate marunt -27 gr merisoare si/sau rodie -sare si piper
Mod de preparare
1. Preincalziti cuptorul la 200°C si asezati o foaie de copt intr-o tava. Se taie fiecare dovleac în jumătate, se stropeste cu ulei de măsline, oțet balsamic și se presara sare și piper dupa gust. Apoi se aseaza cu partea taiata in jos pe foaia de copt si se lasa la cuptor pana cand devine fraged si poate fi strapuns cu usurinta cu furculita, aprox. 40 minute. Pe la jumatatea timpului de coacere se intorc dovlecii si pe partea cealalta.
2. Intr-un bol mare se amesteca toate ingredinetele pentru salata – uleiul de masline, ceapa, usturoiul, mustarul, zeama de lamaie, quinoa, spanacul, patrunjelul, merele, nucile pecan si merisoarele- si se amesteca bine.
3. Se scot dovlecii din cuptor, se umplu cu amestecul de salata si sunt gata de servit.