fbpx

De ce sa mancam QUINOA?

reteta quinoa

De ce sa mancam QUINOA?

Quinoa face parte din familia cerealelor, iar datorita proprietatilor si beneficiilor sale, este considerata un superaliment.
Cu o istorie de mai bine de 5000 de ani, quinoa provine din regiunile montane ale Americii de Sud. Cu toate ca face parte din familia cerealelor, quinoa este, de fapt, o samanta, asa ca NU contine deloc gluten.

Valori nutritionale 100 grame de quinoa fiarta

Calorii: 120
Apa: 72%
Proteine: 4,4 grame
Carbohidrati: 21,3 grame
Zahar: 0,9 grame
Fibre: 2,8 grame
Grasimi: 1,9 grame

Vitamine si minerale

Quinoa contine mai multe substante nutritive, precum mangan, fier, cupru, proteine, zinc, magneziu, fosfor, acid folic si potasiu. In afara de acestea, quinoa are in compozitia sa carbohidrati si grasimi, acizi grasi omega-3, vitamina B1, B2, B3, B6 si calciu.

Quinoa se prepara foarte usor si poate fi folosita, in salate, supe, budinci, in amestec cu legume sau in deserturi. Este ideala pentru alimentatia vegetarienilor sau a perioadelor de post.

Vezi aici reteta cu quinoa!

Close Menu