fbpx
 • electrostimulare_musculara_brasov-recovered
 • ems-training
 • electrostimulare-brasov-2
videoelectrostimulare_musculara_brasov-recoveredems-trainingelectrostimulare-brasov-2

EMS Training

Fitness_brasov_ems_training
De 18 ori mai eficient decat antrenamentele fizice convenționale.(Bayreuth University, German Sports University Cologne).

EMS training  antrenează 90% din musculatura scheletică simultan, acționând și asupra mușchilor aflați în straturi mai profunde întărindu-i. Din punct de vedere biomecanic acest tip de antrenament nu suprasolicită sistemul articular, deoarece este folosită doar greutatea corpului și exercițiile speciale. Intensifică metabolismul bazal, ameliorând funcția musculaturii, sporind procesul de slăbire corporală datorită tonifierii rapide și eficiente.

Reprezintă o metodă foarte utilă persoanelor care nu pot practica sporturile clasice din cauza problemelor de sănătate. Electrostimularea are proprietatea de a reduce semnificativ durerea musculară sau articulară cauzată de afecțiuni precum deficiențele posturale,  lombosciatică, hernia discală, artozele, atrofie musculară, si diverse traumatisme. După antrenament te vei simți energizat, având o stare generală de bine atât fizic cât și psihic. Condiția fizică se îmbunătățește într-un timp foarte scurt având un efect pozitiv asupra întregului organism.

Cum funcționează?

Mai întâi practicantul este echipat cu electrozi în mod corespunzător după îndicațiile producătorului, iar apoi se conectează la aparat prin intermediul unui cablu.

Se alege tipul de antrenament corespunzător obiectivului și capacității motrice individuale. Aparatul emite un impuls electric cu o durată de 4 secunde urmat de 4 secunde de pauză. În timpul impulsurilor se desfășoară programul individualizat de exerciții avînd loc contracții musculare voluntare efectuate de practicant suprapuse cu contracții generate de impulsul electric.

Un impuls electric generează alte 85 de contracții pe secundă, timp de 4 – 5 secunde (adică 340- 435 de contracții/ impuls) timp de 20 de minute. Viteza contractiilor genereaza o sezantie placuta de vibrati in musculatura.

Împulsul electric folosit este de frecventă joasă (85-100Hz) cu proprietatea de a reduce durerile musculare și de a tonifia profund reducând nivelul de solicitarea articulară.

Intensitatea creste treptat in primele minute de incalzire apoi se stabilizeaza la un nivel suficient de puternic pentru a atinge obiectivele antrenamentului.

In timpul impulsurilor musculatura trebuie sa fie incordata, astfel desfasurandu-se programul de exercitii folosind contractii voluntare puternice si contractiile generate de aparatul Miha Bodytec.

 

Antrenamentul tau pe un card personal. 

ems trainingIntensitatea efortului folosită în cadrul ultimului antrenament este memorată digital, având scopul de a evalua și monitoriza nivelul de suportabilitate a practicantului în timpul impulsului electric generat de aparat asupra musculaturii scheletice.

Acest lucru ne ajută să știm exact cât de mare trebuie sa fie volumul efortului la antrenamentul urmator, încercand să depășim intensitățile la fiecare antrenament în măsura posibilităților .

Antrenorul personal experimentează programe diferite de antrenament sportiv cât și programe de recuperare medicală.

Posibilitatea de a înregistra în timp real cantitatea de efort  utilizată în timpul exercițiilor EMS face din această metodă nonconformistă o versiune performantă de antrenament.

 

Ce se întâmplă cu corpul meu după EMS Training?

La sfărșitul antrenamentului corpul tau resimte o oboseală generală dar în același timp te simți energizat, oxigenat și puternic. Sistemul cardio-vascular este intensificat și susținut de sistemul respirator, creând un tonus general și o senzație de bine. Activitatea musculară angrenează toate sistemele organice ameliorând funcționarea acestora rezultănd îmbunătățirea rezistenței la efort.

Metabolismul funcționează la cote ridicate pentru o perioadă de aproximativ 3-4 zile, perioadă în care refacerea musculară post-efort va consuma o anumită cantitate de tesut adipos subcutanat și visceral pentru a se menține în parametri normali, definindu-se astfel procesul de reproporționare corporală în urma electrostimulării musculare active.

Tonusul general obținut oferă energie fizică și confort psihic îmbunătățind calitatea vieții reducând durerile musculare și articulare datorită proprietăților fizioterapeutice.

În cazul unui antrenament corect efectuat va apărea o febră musculară generală caracterizată de  durere ușoară în momentele de întindere și încordare, localizată în profunzimea țesutului muscular scheletic, senzație fiziologică post-efort.

O multitudine de efecte benefice se înregistrează în urma practicări Electrostimulării Musculare Active pe termen lung, fapt dovedit de numeroasele studii de specialitate realizate în universități cunoscute din Germania asupra aparaturii Miha Bodytec.

Studiile au demonstrat că EMS Active Training îmbunătățește: Forța musculară, viteza, rezistența, echilibrul și coordnarea, ameliorează funcția metabolismului, procesele de refacere post-efort, îmbunătățește funcția respiratorie, ameliorează contineța urinară, etc.

Antrenamentul EMS este recomandat de numeroși fizioterapeuți și kinetoterapeuți în practica medicală de recuperare post-traumatică, post operatorie, reeducarea posturală, recuperare funcțională și în sportul de performanță.

 

Ce tratează electrostimularea musculară?

Electrostimularea este o componentă a fizioterapiei, fiind folosită în recuperarea neuromusculară, în sportul de performanță, în modelare corporală, preparare fizică, antrenarea astronauților (cât timp sunt în misiune în afara spațiului terestru).

Fiind o metodă nouă, creează controverse și ridică multe semne de întrebare: este sănătoasă? funcționează? aduce rapid rezultate? functionează și fara dietă nutritională? etc. La toate aceste întrabări avem un singur răspuns: DA!

Metoda NU prezintă nici un risc, atâta timp cât sunt respectate indicațiile antrenorului personal.

 

Afectiuni vizate și beneficii aduse

 • Obezitate/ supraponderabilitate;
 • Herniei de disc;
 • Discopatii vertebrale;
 • Afecțiuni atrozice;
 • Deficiențe posturle;
 • Tulburări neuro-senzitive;
 • Hipotonie musculară (atrofie musculară)
 • Circulație venoasă deficitară;
 • Circulație limfatică deficitară;
 • Dezechilibru muscular;
 • Dureri musculare & articulare;
 • Stimulează cordul și activitatea organelor;
 • Stimulează funcția respiratorie;
 • Crește capacitatea de efort;
 • Reduce incontineță sfincteriană;
 • Coordonarea generală îmbunătățită;
 • Crește viteza de execuție;
 • Reduce anxietatea / depresia;

Posted In:    ,

Other Details
 • Submitted On : 23 Oct 2015

Related Gallery